Σοκολατένια cupcakes χωρίς αβγά
Σοκολατένια κεκάκια, νόστιμα και πάνω από όλα υγιεινά καθώς στα υλικά δεν συμπεριλαμβάνονται τα αβγά καθόλου.
Υλικά:
1 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1/4 και 2 κ.τ.σ κακάο σε σκόνη (κοσκινισμένο)
1 κ.τ.γ baking powder
1/2 κ.τ.γ baking soda
1 κούπα γάλα
1 κ.τ.σ ξύδι λευκό
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κ.τ.γ εσάνς βανίλιας
2 κ.τ.σ νερό
Εκτέλεση:
Βουτυρώστε 12 θήκες για cupcakes
Σε ένα μπολ αναμίξτε όλα τα στερεά υλικά (εκτός από τη ζάχαρη)
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε αρχικά το ξύδι με το γάλα και αφήστε το για 5 λεπτά. Έπειτα ρίξτε τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατέψτε με ένα μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα ρίξτε τη βανίλια. Αφού ανακατευθούν καλά ρίξτε σιγά σιγά, το μείγμα με το αλεύρι μέσα, προσθέστε τις δύο κουταλιές νερό και ανακατέψτε με το μίξερ για 4 με 5 λεπτά.
Με ένα κουτάλι, βάλτε μείγμα στις θήκες για cupcakes και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με σοκολατένια μους ή απλή ζάχαρη άχνη!