Ψητές, τραγανές γλυκοπατάτες-Νοστιμότερες και από τα τσιπς

Αν νοιώθετε συχνά την επιθυμία να φάτε κάτι αλμυρό και ο νους πάει στα πατατάκια, υπάρχει εναλλακτική.

Ψητές και πικάντικες γλυκοπατάτες που γίνονται γρήγορα και είναι και γευστικές. Να υπολογίσετε περίπου 20 λεπτά ψήσιμο στο φούρνο. Τρώγονται σκέτες ή με ένα απλό ντιπ γιαουρτιού. Θα χρειαστείτε:

Υλικά
•3/4 κιλό γλυκοπατάτες
•1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
•1 1/2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
•1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
•1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Κόψτε σε λεπτές φέτες τις γλυκοπατάτες και κάθε μία φετούλα την τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί ή πάνω σε μία λαδόκολλα αφού προηγουμένως την έχετε «βουτήξει» στο μπολ με τα παραπάνω υλικά.
Μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά, γυρίζετε και από την άλλη για να ροδίσουν.
Σερβίρετε τις τραγανές γλυκοπατάτες με σως της αρεσκείας σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved