Το μυστικό για την πιο νόστιμη ζύμη κρέπας (vid)

Οι κρέπες, αλμυρές ή γλυκές, με πολλά ή λίγα υλικά αρκούν για να ικανοποιήσουν τις λιγούρες μικρών και μεγάλων.

Αν λοιπόν αποφασίσετε να φτιάξετε σπιτική κρέπα, μη διστάσετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Το μυστικό της είναι ότι μπορείτε να ετοιμάσετε το μείγμα έως και μία μέρα πιο πριν, αφήνοντάς το στο ψυγείο. Αυτό θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη γεύση της. Θα πρέπει μόνο να είναι ερμητικά κλειστό το μπολ για να μην «πάρει» άλλες μυρωδιές από το ψυγείο. Έτσι, όταν έρχεται η ώρα για να τις ετοιμάσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις ...ψήσετε στο τηγάνι.

Υλικά
1 ½ κούπες πλήρες γάλα
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο ( θα χρειαστείτε και λίγο για το τηγάνι)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved