Πράσινη σαλάτα με μήλο και καραμελωμένα καρύδια
Αν αναζητάτε μία εύκολη και παράλληλα γευστική ολίγον διαφορετική και πολύ θρεπτική σαλάτα, η σημερινή μας πρόταση θα σας αποζημιώσει.
Γίνεται πραγματικά εύκολα. Ίσως ο μόνος παραπάνω χρόνος που θα χρειαστείτε είναι για να καραμελώσετε τα καρύδια (επίσης μπορείτε να τα προμηθευτείτε έτοιμα). Ακολουθείστε τη διαδικασία και θα δείτε ότι η σαλάτα σας θα είναι έτοιμη σε χρόνο dt.
Υλικά
Για τα καραμελωμένα καρύδια
1/2 γ. καστανή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
2 κουταλάκια της σούπας νερό
1 σακουλάκι καρύδια
Για τη σαλάτα
Μαρούλι, ρόκα ( ακόμα και λάχανο αν σας αρέσει)
2 μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 γ. τριμμένο μπλε τυρί
1/2 κ.τ.γ. αποξηραμένα cranberries
Για το dressing
2 κ.τ.σ. μηλόξυδο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.τ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1/3 γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και το νερό. Ανακατέψτε, αφήνοντας τη ζάχαρη να διαλυθεί, στη συνέχεια, προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν καραμελωμένα. Τα απλώνετε σε μίλα λαδόκολλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα λαχανικά, τα μήλα, τα καρύδια, το μπλε τυρί και τα αποξηραμένα cranberries.
Σε ένα μπολ ή γυάλινο βάζο, χτυπήστε ελαφρά μαζί το μηλόξυδο, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε με τo dressing τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.