Λαχταριστά ζυμαρικά με τυρί και κιμά στον φούρνο
Ένα από τα αγαπημένα φαγητά, μικρών και μεγάλων! Μπορείτε να το κάνετε με ό,τι ζυμαρικό προτιμάτε!
Εμείς το δοκιμάσαμε με πέννες και ήταν απίθανο! Λαχταριστό πιάτο, με τυριά και κιμά. Μία συνταγή για όλες τις ώρες και όλες τις ηλικίες! Απολύτως χορταστικό και πεντανόστιμο!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
350 γρ. πέννες
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ μοτσαρέλα
150 γρ κίτρινο μαλακό τυρία τριμμένο
αλάτι & πιπέρι
Τροπος Εκτέλεσης
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Αυξάνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε το σκόρδο και τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα, ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και μισό φλυτζάνι νερό, ανακατεύετε και βράζετε για 7λεπτά περίπου.
Εν τω μεταξύ βράζετε τις πέννες, και τις βγάζετε όσο ακόμη είναι al dente, καθώς θα ψηθούν κι άλλο μετά στον φούρνο. Τις σουρώνετε κανονικά και τις βάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα μισά τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
Στρώνετε το μισό μείγμα ζυμαρικών σε ένα πυρέξ και από πάνω, με ένα μεγάλο κουτάλι, απλώνετε το μισό μείγμα κιμά. Επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά με στρώση του υπόλοιπου μείγματος με πέννες και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα κιμά. Πασπαλίζετε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και από τα δύο είδη και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 25 λ.
Το βγάζετε από το φούρνο, και μόλις λίγο κρυώσει για να μπορειτε να το κόψετε, σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!