Ζουμερά κομμάτια κοτόπουλο με πάπρικα
Η πάπρικα είναι ένα μπαχαρικό που ταιριάζει σχεδόν με όλα τα φαγητά και ακόμα περισσότερο με το κοτόπουλο.
Δοκιμάστε αυτη τη συνταγη και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά
500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα, κομμένο σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα πουλερικών
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την πάπρικα, το καρύκευμα πουλερικών, το αλάτι και το πιπέρι. Ύστερα ρίχνετε το μίγμα με τα καρυκεύματα στο κοτόπουλο και ανακατεύετε με τα χέρια για να πάει παντού.
Εντωμεταξύ σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και όταν είναι καυτό προσθέτετε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και σοτάρετε περίπου για 10 λεπτά.
Μπορείτε να σερβίρετε με σως της αρεσκείας σας.