Σολομός γλασαρισμένος με ανανά και soya sauce για την Ημέρα των Ερωτευμένων

Φτιάξτε κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο, σήμερα 14 Φεβρουαρίου και γιορτάστε την αγάπη σας, δοκιμάζοντας σολομό γλασαρισμένο σε soya sauce και ανανά!

Σολομός γλασαρισμένος με ανανά και soya sauce για την Ημέρα των Ερωτευμένων

Υλικά:
1¼ φλτζ. χυμό ανανά
2 κ.τ.σ soya sauce
¼ φλτζ. ξυρό sherry (κρασί)
1 κ.τ.γ καστανή ζάχαρη
2 κ.τ.σ miso (Το Μίσο, είναι ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό προϊόν, πουρές ειδικής ζύμωσης από φασόλια σόγιας ολικής με κριθάρι και είναι γνωστό για την πλούσια θρεπτική του αξία)
4 φιλέτα σολομού
¼ κ.τ.γ φρεσκο-τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Αρχικά μαρινάρετε τα φιλέτα σολομού.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάλτε το χυμό ανανά, τη soya sauce και το sherry για 20 λεπτά. Έπειτα ρίξτε την καστανή ζάχαρη και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά. Με έναν αυγοδάρτη, ρίξτε το miso και ανακατέψτε καλά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε μια βαθιά πιατέλα, πιπερώστε τα και ρίξτε από πάνω τη μαρινάδα που ετοιμάσατε. Αφήστε τα για περίπου 30 λεπτά. (Αν δεν σκεπάζονται τα φιλέτα καλό είναι να τα αναποδογυρίζετε ώστε να μαριναριστούν καλά).

Πώς θα τα ψήσετε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. τοποθετήστε σε λαδόκολλα τα φιλέτα και ψήστε τα για περίπου 7 με 10 λεπτά.

Σερβίρονται ζεστά.

matheantairiazete 3
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved