Επιδόρπιο σοκολάτας που δεν χρειάζεται ψήσιμο

Είναι γνωστό και ως «γλυκό σαλάμι» λόγω της εμφάνισής του, αλλά είναι και πολύ νόστιμο.

Υλικά:

1/3 κούπας ζάχαρη

1 κρόκος από μεγάλο αυγό

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο

1 κούπα άγλυκο κακάο

1 κουταλιά της σούπας γλυκό κρασί

1κουταλιά της σούπας ζεστό νερό

20 γκοφρετάκια βανίλιας

Προετοιμασία:

Βάλτε τη ζάχαρη και το αυγό σε ένα μικρό μπολ. Χτυπήστε το με ένα μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα για 3 λεπτά. Χτυπήστε μέσα το μέλι και το βούτυρο και προσθέστε σιγά – σιγά το κακάο ½ κούπα τη φορά. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Με υγρά χέρια βάλτε το μείγμα σε ένα χαρτί μαγειρέματος και πλάστε το να γίνει σαν κορμός. Τυλίξτε το με ένα διαφανές χαρτί για τρόφιμα. Βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα και είναι έτοιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved