Κοτόπουλο με μαυρομάτικα φασολάκια στη γάστρα!

Είναι ένα νόστιμο χειμωνιάτικο φαγητό, ιδανικό για μεσημεριανό γεύμα! Επειδή τα παιδιά δεν συμπαθούν και ιδιαίτερα αυτού του είδους τα όσπρια, τα συνδυάσαμε με κοτόπουλο και μυρωδικά κι έγινε ανάρπαστο!

Κάντε το κι εσείς!

ΥΛΙΚΑ

- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

- 500 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια

- 1 κρεμμύδι

- 1 ποτηράκι κρασί λευκό

- 500 γραμμάρια ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

- Πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, κύβος κοτόπουλου

- 1 κλωνάρι σέλινο

- 1 φύλλο δάφνης

- 1 κούπα ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα μεγάλη τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το κοτόπουλο. Μόλις πάρει χρώμα καλά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον κύβο μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το σέλινο, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και τρία ποτήρια χλιαρό νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα. Μόλις γίνει, ρίχνουμε όλο το μίγμα μας μέσα στη γάστρα και φροντίζουμε το ζουμί του να φτάνει στα μισά της γάστρας ώστε να βράσουν τα μαυρομάτικα. Ρίχνουμε και τα φασόλια μας και αφήνουμε το φαγητό για μισή ώρα ακόμη στο φούρνο! Μόλις βράσουν τα μαυρομάτικα και πιεί σχεδόν όλο το ζουμάκι το φαγητό μας είναι έτοιμο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved