Cookies με κομματάκια σοκολάτας... Απλά ακαταμάχητα

Πολλά χεράκια θα θέλουν να ανοίξουν το βάζο με τα μπισκότα που θα ετοιμάσετε. Για αυτό φροντίστε να φτιάξετε διπλή δόση για να μην ξεμείνετε από αυτά.

Υλικά:
1 1/4 φλτζ κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/4 φλτζ καστανή ζάχαρη
1 1/2 φλτζ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
3 αβγά
4 1/4 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.τ.γ baking soda
1/2 κ.τ.γ αλάτι
1 συσκευασία δάκρυα σοκολάτας ή 1 μεγάλη σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα ή λευκή) κομμένη σε κομμάτια με ένα μαχαιράκι

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ χτυπήστε τη ζάχαρη (λευκή+καστανή) μαζί με το βούτυρο. 10 λεπτά μετά προσθέστε τη βανίλια και τα αβγά ένα-ένα.
Τέλος προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Αφού τελειώσετε, προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
Σε αντικολλητικό χαρτί, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας και αφήστε μεγάλο κενό από το κάθε μπισκότο (και αυτή γιατί η ζύμη απλώνει)
Ψήστε για 8 έως 10 μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 1-2 λεπτά και απολαύστε τα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved