Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα σαν της μαμάς
Και ποιος δεν τρελαίνεται για το κλασσικό μαμαδίστικο κοκκινιστό μοσχαράκι. Όλα τα παιδιά το λατρεύουν και το συνοδεύουν με ό,τι τραβάει η όρεξή τους. Εξάλλου πάει με τα πάντα. Είτε με το σερβίρει κανείς με πατάτες, είτε με ρύζι, είτε με μακαρόνια, παραμένει νόστιμο και λαχταριστό.
Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι ποντίκι
2 ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
2 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
1/2 κ.τ.γ κανέλα
1/2 κ.τ.γ μπαχάρι
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
Ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το λάδι και τσιγαρίστε το μοσχαράκι σας. Έπειτα αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και βάλτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού μαραθεί ρίξτε ξανά το μοσχαράκι σας μέσα και προσθέστε τον πελτε. Ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τις ντομάτες και το ζεστό νερό. Τέλος βάλτε τα μπαχαρικά σας και αλατοπιπερώστε.
Βράστε μέχρι να μαλακώσει το κρεατάκι σας και μέχρι να χυλώσει η σαλτσούλα σας.