5 συνταγές για λαχταριστά νηστίσιμα σοκολατάκια
Νόστιμες, λαχταριστές και πάνω από όλα νηστίσιμες συνταγές για σοκολατάκια.
#1 Σοκολατάκια με υποβρύχιο
Υλικά:
250γρμ κουβερτούρα
1 συσκευασία υποβρύχιο (βανίλια)
Καρύδια
Εκτέλεση:
Με καθαρά χέρια πάρτε ένα καρύδι και τυλίξτε το σε 1 κ.τ.γ υποβρύχιο. Σχηματίστε μπαλάκια και βουτύξτε τα σε λιωμένη σοκολάτα. Τοποθετήστε τα σε μια λαδόκολλα και αφήστε τα να παγώσουν.
#2 Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς
Υλικά:
250γρμ κουβερτούρα
1 χούφτα καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Λιώστε την κουβερτούρα και μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα ρίξτε τα αμύγδαλα, είτε ολόκληρα είτε ελαφρώς κοπανισμένα. Με ένα κουτάλι βάλτε στη λαδόκολα και αφήστε τα να παγώσουν.
#3 Σοκολατάκια με χαλβά
Υλικά:
200γρ. χαλβά βανίλια θρυμματισμένος
200γρ. ταχίνι
200γρ. σπασμένα μπισκότα (χωρίς αβγά και γάλα)
400γρ. κουβερτούρα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Λιώστε 125γρμ κουβερτούρας και ρίξτε τη σε ένα μπολ. Ρίξτε έπειτα τον θρυμματισμένο χαλβά, τα σπασμένα μπισκότα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατέψτε με το χέρι μέχρι να έχετε ένα μείγμα που μπορείτε να πλάσετε. Αν χρειαστεί προσθέστε επιπλέον χαλβά θρυμματισμένο. Φτιάξτε μπαλάκια, λιώστε την υπόλοιπη κουβερτούρα και βουτήξτε τις μπάλες χαλβά στη σοκολάτα. Τοποθετήστε σε αντικολλήτικό χαρτί και αφήστε τα να παγώσουν.
#4 Σοκολατάκια με καραμελωμένο πορτοκάλι
Υλικά:
2 πορτοκάλια
250γρμ κουβερτούρα
2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
1½ φλυτζ. τσαγιού νερό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, βάλτε τα πορτοκάλια (που πριν έχετε πλύνει καλά εξωτερικά)ολόκληρα. Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει αφαιρέστε τα από το ζεστό νερό. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία για ακόμη δυο φορές. Χύστε το ζεστό νερό, βάλτε κρύο, τοποθετήστε τα πορτοκάλια, αφήστε τα να πάρουν μία βράση και αφαιρέστε τα.
Αφού κάνετε το παραπάνω τρεις φορές, κόψτε τα πορτοκάλια σε κυδωνάτα κομμάτια.
Σε ένα άλλο κασταρολάκι ρίξτε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίξτε μέσα τα κομμάτια πορτοκαλιού. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και βράστε για 1 με 1 1/2 ώρα. Αφαιρέστε, τα κομμάτια πορτοκαλιού και αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα, ώστε να πέσει το περίσσιο σιρόπι.
Τέλος, λιώστε την κουβερτούρα και βουτήξτε ολόκληρο το πορτοκάλι ή το μισό και αφήστε σε μια λαδόκολλα να παγώσουν.
#5 Σοκολατάκια με βρώμη και πορτοκαλί κολοκύθα
Υλικά:
1 κούπα πουρέ πορτοκαλί κολοκύθας
1 κούπα βρώμη
1 κ.τ.γ τζίντζερ
1 κ.τ.σ μέλι
1 κ.τ.γ κανέλα
1 πρέζα αλάτι
250γρμ κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας με το τζίντζερ. Έπειτα σε ένα άλλο μπολ, ρίξτε τη βρώμη, το μέλι, το αλάτι, την κανέλα και το μείγμα με την κολοκύθα. Ζυμώστε και ανακατέψτε καλά με το χέρι σας ώστε να έχετε ένα ωραίο μείγμα. Βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Σε ένα ταψί στρώστε τη λαδόκολλα και στο μπεν μαρί λιώστε την κουβερτούρα.
Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και πλάστε μπαλάκια. Βουτήξτε τα στη λιωμένη σοκολάτα και έπειτα βάλτε τα στη λαδόκολλα. Τοποθετήστε στο ψυγείο να παγώσουν και απολαύστε τα.