Φετουτσίνι με κοκκινιστά κεφτεδάκια- Εύκολα και λαχταριστά
Τα κεφτεδάκια, τηγανιτά ή κοκκινιστά, είναι από τα αγαπημένα μας. Τρώγονται ζεστά ή κρύα και επιπλέον, αν περισσέψουν μπορείς να τα συνοδεύσεις με πιλάφι, τηγανητές πατάτες ή ζυμαρικά.
Και όχι μόνο τα κλασικά σπαγγέτι, που έτσι κι αλλιώς είναι μοναδικά, αλλά με φετουτσίνι. Τα φαρδιά, επίπεδα ζυμαρικά που είναι παρόμοια με τις ταλιατέλλες.Θα χρειαστείτε:
Υλικά
-1 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο ή με κρέας της αρεσκείας σας)
-ένα πακέτο φετουτσίνι ή μακριά ζυμαρικά της επιλογής σας
-τριμμένη παρμεζάνα
-ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα
-2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
-χυμό ντομάτας (ένα φλιτζάνι συν νερό)
-1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
-1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
-λίγη ρίγανη
-δυόσμο
-αλάτι-
-πιπέρι
Εκτέλεση
Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε τα κεφτεδάκια
Μόλις τα ψήσετε ή τα τηγανίσετε, τα τοποθετείτε στην κατσαρόλα και ρίχνετε όλα τα υλικά για την σάλτσα. Αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 10- 15 λεπτά. Προσοχή να μην κολλήσει η σάλτσα στην κατσαρόλα και «πάρει» μυρωδιά το φαγητό σας.
Βράζετε τα φετουτσίνι σε αλατισμένο νερό, στραγγίζετε και σερβίρετε με τα κεφτεδάκια. Ρίχνετε όση παρμεζάνα θέλετε, προσθέτετε τον μαιντανό και το φαγάκι σας είναι έτοιμο και λαχταριστό.