Χοιρινό με σέλινο: Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε!
Θέλει λεμόνι, πρασινάδα και χρόνο. Είναι πεντανόστιμο και επειδή το φτιάχνουμε σπάνια, το ευχαριστιόμαστε και περισσότερο!
Αν δε θέλετε να φτιάξετε αυγολέμονο, μπορείτε απλώς να προσθεσετε στο φαγητό σας λεμόνι! Ειναι το ίδιο νόστιμο, ενώ και αυτή η συνταγή χυλώνει, όταν προστεθούν οι πατάτες!
Ας δούμε τη συνταγή:
Υλικά
1 κιλό χοιρινό από κομμάτι με λίγο λίπος
1 μάτσο σέλινο (προτιμήστε το σέλινο, με λεπτά κλαδάκια και ριζούλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
5-6 πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στην κατσαρόλα σας σωτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
Κόψτε το χοιρινό σε κομματάκια
Προσθέστε το κρέας στο κρεμμύδι και σωτάρετε για 20 λεπτά
Προσθέτετε χοντροκομμένο το σέλινο.
Συμπληρώστε καυτό νερό ώσπου να σκεπάσει το κρέας
Κρατήστε το φαγητο στη φωτιά 1,5 ώρα περίπου, ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα του κρέατος. Δοκιμάστε το και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει.
Στη 1 ώρα προσθέτουμε τις πατάτες , κομμένες σε μεγάλους κύβους ή κυδωνάτες.
Στίβουμε ένα λεμόνι στο φαγητό.
Μόλις μπουν οι πατατες και το λεμόνι το φαγητό χυλώνει.
Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νεράκι!