Φτιάξτε το πιο νόστιμο κέικ καρότου

Το κέικ καρότου είναι ένα κέικ που μικροί μεγάλοι λατρεύουν. Φτιάξτε το και απολαύστε το ως πρωινό ή το απόγευμα με το ζεστό σας καφεδάκι.

Υλικά:
375 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350 γρμ καρότα τριμμένα
4 αυγά
300 ml ηλιέλαιο
2 κ.τ.γ χυμό λεμονιού
250 γρμ καστανή ζάχαρη
χυμό από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.τ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.τ.σ. κανέλα σε σκόνη
Για το γλάσο:
230 γρ. τυρί κρέμα
120 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
πορτοκαλί και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
Βουτυρώστε τη φόρμα σας και αλευρώστε τη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθετούμε το τριμμένο καρότο σε ένα μπολ, βάζουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπήστε με το σύρμα ή το μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέστε τα αυγά ένα ένα στο μείγμα σας. Έπειτα προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και και ανακατέψτε συνεχώς.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και την κανέλα μέχρι όλα τα υλικά να αναμειχθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τα στη ζύμη σας.
Τέλος, προσθέστε στη ζύμη τα καρότα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 70 λεπτά, ή μέχρις ότου βυθίζοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο του κέικ βγαίνει καθαρό.

Μόλις ψηθεί αφαιρέστε το από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει τελείως.

Διακοσμήστε:
Σε ένα μπολ χτυπήστε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Χτυπήστε άλλα 7 τουλάχιστον λεπτά. Κρατήστε δύο κουταλιές της σούπας στην άκρη και το υπόλοιπο γλάσο απλώστε το πάνω από το κέικ.
Μοιράστε τις 2 κουταλιές που κρατήσατε στην άκρη και χρωματίστε τις με πορτοκαλί και πράσινο χρώμα. Μια μια μικρή οδοντογλυφίδα, σχεδιάστε πολλά μικρά καροτάκια.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved