Νηστίσιμη συνταγή: Σουβλάκια μανιταριών με σκόρδο και βαλσάμικο
Νόστιμα σουβλάκια μανιταριών. Μια νηστίσιμη συνταγή που μπορεί να καταναλωθεί όχι μόνο μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και μετά.
Υλικά:
1 κιλό λευκά μανιτάρια
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι-πιπέρι
ξυλάκια για σουβλάκια
2 κ.τ.σ ξύδι βαλσάμικο (όχι κρέμα)
1 κ.τ.σ soy sauce
Εκτέλεση:
Φτιάξτε τη μαρινάδα σας. Ψιλοκόψτε το σκόρδο, και βάλτε το σε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα το ξύδι βαλσάμικο, τη soy sauce, το θυμάρι, το πιπέρι.
Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση και βάλτε τα μέσα στη μαρινάδα που ετοιμάσατε. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα για περίπου μισή ώρα.
Έπειτα, πάρτε τα ξυλάκια και περάστε τα μανιτάρια σας. Ψήστε τα ή στο γκριλ του φούρνου ή στην ψηστιέρα σας ή στη σχάρα (σε κάρβουνα όσοι μπορούν).
Ψήστε τα για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Προαιρετικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό όταν τα βγάλετε από τη φωτιά.
Καλή επιτυχία!