Το πιο εύκολο τσουρέκι, για σας που το αφήσατε τελευταία στιγμή!
Ψάξαμε, ρωτήσαμε, ξαναρωτήσαμε, και τελικά καταλήξαμε στην πιο εύκολη συνταγή για τσουρέκι, για τις πολυάσχολες μανούλες που δεν πρόλαβαν να φτιάξουν, και που δε θέλουν να αγοράσουν!
Τα υλικά λοιπόν που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
350 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
3 αβγά
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι, ξύσμα
3 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
και ακόμη 1 αβγό ξεχωριστά.
Τρόπος Εκτέλεσης
Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα τρία αβγά ένα-ένα, το γάλα, το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ.
Αφού ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο, σταδιακά.
Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να 'στεγνώσει'΄και αν είναι ακόμη υγρή, προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και σχηματίζουμε κορδόνια, ενώνουμε τα κορδόνια ανά δύο και τα πλέκουμε.
Χτυπάμε το αβγό με ένα πιρούνι κι αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια από τα τσουρέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'-50' και... σας ευχόμαστε Καλη Ανάσταση!