Τούρτα με μους σοκολάτα!
Μετά το γεύμα των Χριστουγέννων επιβάλλεται ένα γλυκό σοκαλάτας! Το συγκεκριμένο είναι και νόστιμο και απλό στην παρασκευή του.
Θα χρειαστείτε:
Για το βασικό γλυκό
½ κούπα φουντούκια
20 λεπτά γκοφρετο-μπισκότα
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Σοκολάτα από φουντούκι, μπορείτε να έχετε και μία Nutella ή Merenda
Για τη μους
Γλυκόπικρη σοκολάτα κομμένη
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά χωριστά
½ κούπα κρέμα σαντιγί
2 κουταλιές λικέρ φουντούκι
½ κούπα κομμένα ψημένα φουντούκια
Προετοιμασία :
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 280 βαθμούς.
Για την κρούστα: Ψήστε τα φουντούκια για 18 λεπτά. Τρίψτε τα σε μια πετσέτα κουζίνας για να φύγει η φλούδα.
Βάλτε τα μαζί με τα μπισκότα σε ένα μίξερ μέχρι να λιώσουν. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε. Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψάκι για τάρτα και ψήστε το για δέκα λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε πάνω τη Nutella. Κρυώστε το για περίπου 30 λεπτά.
Για τη μους: Λιώστε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και δύο κουταλιές νερό σε ένα κατσαρολάκι με χαμηλή φωτιά για περίπου δέκα λεπτά. Χτυπήστε το ασπράδι από τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ με ένα μίξερ. Σε ένα άλλο μπολ την κρέμα. Στο σοκολατένιο μείγμα βάλτε το λικέρ και τους κρόκους και μετά ρίξτε το όλο στην κρέμα. Βάλτε τη μους στην κρούστα έτσι ώστε να πάει παντού. Ρίξτε τα φουντούκια που έχουν μείνει και παγώστε μέχρι να γίνει η μους. Τουλάχιστον για 3 ώρες.