Σαλάτα caprese: Λίγα υλικά, μεγάλη νοστιμιά
Το μυστικό αυτής της απλής σαλάτας caprese είναι στα υλικά της.
Πρέπει να είναι νόστιμα και ...αυθεντικά. Τι εννοούμε; Ντομάτες μυρωδάτες ή ντοματάκια ( αν είναι η εποχή τους δεν θα έχετε πρόβλημα, διαφορετικά από βιολογικό μαγαζί) και μοτσαρέλα buffalo.
Υλικά
- ντοματίνια κομμένα στη μέση (ή ντομάτες σε λεπτές φέτες)
- μία μπάλα τυριού μοτσαρέλα buffalo κομμένη σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- 1 1/2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο πιάτο, απλώνετε τη μοτσαρέλα με τα ντοματίνια και το βασιλικό. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και η σλάτα σας είναι έτοιμη. Το ελαιόλαδο μαζί με τα «υγρά» της μοτσαρέλας και της ντομάτας, δημιουργούν μια ακαταμάχητη σάλτσα στο κάτω μέρος του μπολ.
Καλή σας όρεξη
Πηγή: http://www.foodandwine.com