Σαλάτα caprese: Λίγα υλικά, μεγάλη νοστιμιά

Το μυστικό αυτής της απλής σαλάτας caprese είναι στα υλικά της.

Πρέπει να είναι νόστιμα και ...αυθεντικά. Τι εννοούμε; Ντομάτες μυρωδάτες ή ντοματάκια ( αν είναι η εποχή τους δεν θα έχετε πρόβλημα, διαφορετικά από βιολογικό μαγαζί) και μοτσαρέλα buffalo.

Υλικά

  • ντοματίνια κομμένα στη μέση (ή ντομάτες σε λεπτές φέτες)
  • μία μπάλα τυριού μοτσαρέλα buffalo κομμένη σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 1 1/2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο πιάτο, απλώνετε τη μοτσαρέλα με τα ντοματίνια και το βασιλικό. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και η σλάτα σας είναι έτοιμη. Το ελαιόλαδο μαζί με τα «υγρά» της μοτσαρέλας και της ντομάτας, δημιουργούν μια ακαταμάχητη σάλτσα στο κάτω μέρος του μπολ.

Καλή σας όρεξη

Πηγή: http://www.foodandwine.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved