Τορτελίνια καρμπονάρα: Υπέροχο twist στην κλασική συνταγή
Εχουμε συνηθίσει να τρώμε την καρμπονάρα με σπαγγέτι, αλλά πρόσφατα βρήκαμε αυτή τη συνταγή με τορτελινια, γεμιστά με τυρι, και την αγαπήσαμε ακόμη περισσότερο!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
1 πακέτο τορτελίνια γεμιστά με τυρί
8 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός.
Εκτέλεση:
1. Μαγειρεύουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ψήνουμε σε μέτρια φωτιά το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό ανακατεύοντας τακτικά. Το αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε πιάτι με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα, το τυρί και τον μαϊντανό και ψήνουεμ σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια και ανακατεύουμε.
4. Σερβίρουμε αμέσως.