Λαχταριστό στρούντελ με κρέμα και μήλα!
Είναι από τα πιο μυρωδάτα και λαχταριστά σνακ για πρωινό.
Αυτές τις ημέρες που όλη η οικογένεια, λόγω γιορτών είναι στο σπίτι, είναι ευκαιρία να τους ευχαριστήσετε με ένα τέλειο οικογενειακό πρωινό! Εμείς προτείνουμε απίθανο στρούντελ με μήλα, σταφίδες και κρέμα βανίλιας!
ΥΛΙΚΑ
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
- 1 κούπα γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/3 της κούπας χονδροκομμένα καρύδια
- 1/3 της κούπας σταφίδες
- 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
- χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και τα μήλα. Βράζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκάλι, τις σταφίδες και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο μισό μέρος της σφολιάτας. Κλείνουμε και ενώνουμε καλά τις άκρες, τρυπάμε σε πολλά σημεία μ' ένα πηρούνι και ψήνουμε το στρούντελ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Μόλις κρύωσε λίγο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα! Καλή επιτυχία!