Ένα burger αλλά στο φούρνο
Έχει όλα τα υλικά που χρησιμοποιεί κανείς για φτιάξει ένα burger, αλλά η όψη του δεν το θυμίζει καθόλου.
Θα χρειαστείτε:
Πατάτες με cheddar και μπέικον
2 κουταλιές βούτυρο
2 κούπες βραστό νερό
2/3 κούπας γάλα
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1/8 κουταλιάς του γλυκού πιπέρι
1 μεσαία ντομάτα ψιλοκομμένη
¾ κούπας τριμμένο cheddar
Πώς να το φτιάξετε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 280 βαθμούς. Βάλτε σε ένα πυρέξ, τις πατάτες, το τυρί με το μπέικον, το βούτυρο και το βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το γάλα και ψήστε στα 20 λεπτά.
Βάλτε τον κιμά με τα κρεμμύδια σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας μέχρι να είναι έτοιμο το φαγητό. Αφού το στραγγίξετε βάλτε μέσα το κέτσαπ και το πιπέρι. Ανακατέψτε τις πατάτες και βάλτε το μείγμα του κιμά. Ρίξτε τα κομμάτια της ντομάτας και το τριμμένο τυρί. Ψήστε για άλλα 15 λεπτά.