Πίτσα στο τηγάνι: Εύκολη και νόστιμη!
Η πίτσα με τα ζυμαρικά είναι από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών. Θα μπορούσαν να τρέφονται καθημερινά με ένα από τα δύο ή και με τα δύο μαζί!
Η σημερινή μας πρόταση είναι για πίτσα στο τηγάνι. Μην σας ξεγελά όμως ο τίτλος. Ψήνεται κανονικά στο φούρνο όπως μια κλασική πίτσα. Είναι όμως πιο μικρή και αρκετά τραγανή. Δοκιμάστε την. Θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη
• 2 1/2 φλ. αλεύρι
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι kosher
• 1/2 κουταλάκι μαγιά σε σκόνη
• 1 φλυτζάνι συν 3 κουταλιές νερό
Υλικά
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 1/2 φλ. σάλτσα πίτσας ( έτοιμη ή σπιτική)
• 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
• πεπερόνι
Προαιρετικά: φρέσκα φύλλα βασιλικού πριν ή μετά το ψήσιμο
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, την μαγιά σε σκόνη, ανακατεύετε, ρίχνετε το νερό και ανακατεύετε ξανά. Καλύψτε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να φουσκώσει για τουλάχιστον 8 ώρες.
2. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και την πλάθουμε σε δύο μπάλες. Βάζουμε στα χέρια μιας λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε τη μία μπάλα στο τηγάνι. Στη συνέχεια απλώνετε τη σάλτσα, την τριμμένη μοτσαρέλα και το πεπερόνι.
3. Βάζετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε για 12 – 20 λεπτά στους 180 -200 C ( εξαρτάται από τον φούρνο). Με μία σπάτουλα βγάζετε την πίτσα σε μια ξύλινη επιφάνεια και την αφήνετε μερικά λεπτά μέχρι να την κόψετε.
4. Σερβίρετε με τα φύλλα βασιλικού ( διαφορετικά μπορείτε να τα βάλετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά).
Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.
Πηγή: http://www.foodiewithfamily.com