Ρεβύθια στην γάστρα σκέτο γλύκισμα!

Αν τα μικρά σας ή εσείς έχετε πρόβλημα με τη γλουτένη, εμείς είμαστε εδώ!

Το νέο blog https://gfhappy.com/, είναι γεμάτο συνταγές για να σας λύσουν τα χέρια! Αυτή η συνταγή για ρεβύθια στη γάστρα, θα σας αφήσει ικανοποιημένους (και χορτάτους) όσο δε φαντάζεστε!

Εξάλλου, όπως ξέρετε - και γράφει και η blogger- "μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι που ταιριάζει απίθανα με όλα τα όσπρια, αλλά και βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό".

Υλικά (2-3 μερίδες)

250 γρ. ρεβύθια βρασμένα (από βραδύς στο νερό, 30′ βράσιμο)
τον χυμό από 3 πορτοκάλια & 1 φλ. από το νερό που βράσαμε τα ρεβύθια
2 κόκκινα κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
2 καρότα
1 κ.γλ. τζίντζερ
1 κ.γλ. κουρκουμά
1 κ.γλ. κίμινο
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι & πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια μας στην γάστρα και κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά μας και ρίχνουμε τα καρυκεύματα να βγάλουν το άρωμά τους.
Σβήνουμε με τον χυμό και το αφήνουμε να πάρει 2–3 βράσεις.
Ρίχνουμε την σάλτσα με τα λαχανικά μας στα ρεβύθια στην γάστρα, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε στην αντίσταση για 30′ στους 180°.

Καλή σας όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές χωρίς γλουτένη στο blog της Κικής, μιας μοναδικής μαμάς με δύο φανταστικά αγόρια, που αποφάσισε να πάει το χόμπι της ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησε το εκπληκτικό https://gfhappy.com/

Kαλές δημιουργίες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved