Μία πίτσα… χιονάνθρωπος!
Η γεύση της είναι ίδια αλλά η όψη της θυμίζει χειμώνα και δύσκολα θα θελήσετε να τη χαλάσετε για να τη φάτε!
Υλικά:
Για την κρούστα
1 κουτί ξηρή ζύμη
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 κούπα ζεστό νερό
2 ½ κούπες αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
αλάτι
Για το πάνω μέρος
2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
½ μαρινάρα ή σος για πίτσα
Μαύρες ελιές
1 μικρό καρότο
Ρόκα για το φουλάρι
Οδηγίες: Προθερμανετε το φούρνο στους 240 βαθμούς. Λαδώστε ένα ταψάκι για πίτσες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, τη ζύμη και το νερό. Αφήστε το για δέκα λεπτά και μετά προσθέστε το αλεύρι, το λάδι και ανακατέψτε.
Βάλτε τη ζύμη σε μία μεγάλη επιφάνεια αλευρωμένη. Πλάστε την μέχρι να γίνει ελαστική. Κόψτε το ένα τρίτο της ζύμης και βάλτε το στην άκρη. Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη ανοίξτε το μεγαλυτερο κομμάτι της ζύμης σε ένα μεγάλο κύκλο. Βάλτε το στο ταψάκι. Κάντε ένα μικρό κύκλο με την άλλη ζύμη και βάλτε το πάνω από την άκρη της άλλης ζύμης.
Καλύψτε τα με μια σως ντομάτας, αφήνοντας περίπου την άκρη της ζύμης. Καλύψτε την σως με το τυρί. Με τις ελιές φτιάξτε τα μάτια, το στόμα και τα κουμπιά. Βάλτε το καρότο για το στόμα και τη μύτη.
Ψήστε την πίτσα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά. Με την ρόκα φτιάξτε το κασκόλ.