Σπιτικές γαλακτογκοφρέτες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Μια νόστιμη σπιτική συνταγή για αφράτες σπιτικές γαλακτοκοφρέτες για τα μικρά μας, για να μη στερούνται τις λιχουδιές που βλέπουν γύρω γύρω! Η αγαπημένη μας Κική από το gfhappy.com μεγαλούργησε για μία ακομη φορά! Σημείωση: Η ίδια, τις φτιάχνει με αλεύρι χωρίς γλουτένη, αλλά όποιος δεν έχει πρόβλημα, προφανώς προχωράει με το αλεύρι της αρεσκείας του.

Υλικά:

4 αυγά
150γρ. ζάχαρη
150γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη (έβαλα Schär mix C για γλυκά)
50γρ. καρύδια αλεσμένα
3κ.σ. κακάο
1κ.γλ. κανέλα

⇒ για την κρέμα
300ml κρέμα γάλακτος
75γρ. λευκή κουβερτούρα
2κ.σ. μέλι
1κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, τα καρύδια, το κακάο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Στρώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Εγώ χρησιμοποιώ μια βάση από σιλικόνη με διαστάσεις 38∗30 και βγαίνει πάντα το σωστό πάχος το παντεσπάνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 13′ στους 180° στον αέρα.
Για την κρέμα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να στην άκρη μέχρι να έχει θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να σφίξει και προσθέτουμε διαδοχικά την σοκολάτα, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας.


Μόλις κρυώσει τελείως το παντεσπάνι, το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια και με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής καλύπτουμε το ένα κομμάτι με την κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο!



⇒ Διατηρούνται στο ψυγείο!

Καλή σας επιτυχία!

Πηγή: gfhappy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved