Κοτόπουλο στο γκριλ με πένες με λεμόνι και βασιλικό
Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη και φυσικά πεντανόστιμη!
Υλικά
4 κομμάτια κοτόπουλου στη σχάρα, κομμένα σε φέτες
1 κιλό Penne ζυμαρικά, μαγειρεμένα Al Dente
1/2 Stick Βούτυρο
3 λεμόνια
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 & 1 / 2 φλιτζάνι τριμμένο τυρι παρμεζάνα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
20 ολόκληρα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά, διατηρώντας 1 φλιτζάνι ζεστό νερό από τις πένες όταν στραγγίξετε. Βάλτε τα ζυμαρικά στην άκρη σε ένα σουρωτήρι.
Στην ίδια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Στύψτε τον χυμό από τα λεμόνια. Ανακατέψτε μαζί.
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.
Ρίξτε το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε. Ελέγξτε την ομοιομορφία της σάλτσας προσθέτοντας ζεστό νερό από τα ζυμαρικά για να αραιώσετε τη σάλτσα αν χρειαστεί.
Ρίξτε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
Πασπαλίζετε το βασιλικό και στη συνέχεια προσθέτετε τα κομμένα κομμάτια κοτόπουλου, που έχετε από πριν μαγειρέψει στο γκριλ, με λίγο λαδολέμονο.
Σερβίρετε αμέσως.