Εύκολη σπιτική μαρμελάδα κεράσι
Eίναι η εποχή τους και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό! Τα κεράσια είναι από τα αγαπημενα φρούτα όλης της οικογένειας, και αυτή η συνταγή είναι από τις πιο εύκολες και τις πιο λαχταριστές για ένα απιθανο πρωινό!
Προσοχή μόνο να αγοράσετε σκούρα και ώριμα κεράσια για να ειναι και πολύ γλυκά!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό κεράσια
700 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάλτε γάντια και ποδιά γιατί το κεράσι είναι ένα φρούτο που λερώνει ευκολα. Βγάλτε τα κοτσανάκια και πλύντε τα, κοιτώντας ποιο είναι χτυπημένο για να το αφαιρεσετε απο το σύνολο.
Πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ώστε να πέφτουν μέσα τα ζουμακια, βγάλτε τα κουκούτσια με ειδικό εργαλείο και πετάξτε τα. Υπολογίστε ότι για το ένα κιλό κεράσια θα χρειαστείτε μισό φλ. τσαγιού νερό.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε μέσα τα καθαρισμένα κεράσια και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε νερό και ζάχαρη, δυναμώστε τη φωτιά και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα, ξαφρίζοντας τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια.
Μόλις το γλυκό δέσει ρίξτε τις 2 κουταλιές του χυμού από λεμόνι να πάρει κι άλλες βράσεις ,για μισή ώρα με 40 λεπτά.
Θα ξέρετε ότι η μαρμελάδα ειναι έτοιμη όταν αρχίσει να κολλάει πάνω στην κουτάλα.
Αν τη δείτε πολύ σφιχτή προσθέστε λίγο νεράκι και αφήστε το πάλι να βράσει για 2-3 λεπτά.
Αφηνετε να κρυώσει και μοιράστε τη σε αποστειρωμένα βάζα. Όταν κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε στο ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!