Κοτόπιτα τυρένια, κρεμώδης και απολαυστική!

Η κοτόπιτα στην καλύτερή της εκδοχή: τυρένια, κρεμώδης, αρωματική! Μια πεντανόστιμη συνταγή που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξετρελάνει τους πάντες!

Κυριάκος Μελάς
Κοτόπιτα τυρένια, κρεμώδης και απολαυστική!

Tips:

  • Για λιγότερα λιπαρά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποίο άλλο φύλλο θέλετε, αντί της σφολιάτας.
  • Χρησιμοποιήστε την γέμιση σε τάρτες ή ακόμη μπορείτε να κάνετε την πίτα χωρίς φύλλο προσθέτοντας 2-3 αυγά.
  • Για περισσότερη γεύση προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα ή κάποιο αλλαντικό

Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 Πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
250 ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κούπα τυριά
5 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 κουτάλια της σούπας κόλιανδρο
1 φύλλο σφολιάτας
Αυγό για την επάλειψη
Σουσάμι

kotopita

Εκτέλεση
Σοτάρετε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά εωσότου μαλακώσουν. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε καλά μέχρι να ψηθεί και αυτό και στην συνέχεια ρίξτε το γάλα.
Αναμίξτε καλά και βάλτε τα τυριά και τον κόλιανδρο.
Τέλος προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε.
Η γέμιση σας είναι έτοιμη!
Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα κομμάτια και τοποθετήστε λίγη από την γέμιση σε αυτά.
Διπλώστε στην Μέση και ενώστε τις άκρες.
Αλείψτε με αυγό(το οποίο θα το έχετε αραιώσει με λίγο νερό & λίγες σταγόνες λεμονιού) και πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήστε στους 180οC για 20-25 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!

Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με
στο Kiriakos Melas , στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved