Σφυρίδα με σπανάκι: Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν
Αν δυσκολεύεστε να πείσετε το μικρό σας να φάει ψάρι ή λαχανικά, τότε αυτή η συνταγή είναι μία από τις πολλές που πρέπει να δοκιμάσετε.
Σημειώστε τα υλικά φτιάξτε τη συνταγή.
Υλικά:
4 φιλέτα σφυρίδας
1 κ.τ.γ καπνιστή πάπρικα
1/2 κ.τ.γ ρίγανη
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
4 κ.τ.σ βούτυρο
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλτζ. λευκό κρασί
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
αλάτι και πιπέρι
χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σφυρίδας και τέλος πασπαλίστε τα με την καπνιστή πάπρικα και τη ρίγανη.
Σε ένα τηγάνι βάλτε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο λιώσει και είναι αρκετά ζεστό, βάλτε τα φιλέτα. Σωτάρετέ τα για μερικά λεπτά από την κάθε πλευρά. Έπειτα αφαιρέστε τα από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά.
Στο τηγάνι ρίξτε το ψιλοκομμένο σας κρεμμύδι και το κρασί. Τσιγαρίστε για μερικά λεπτά. Έπειτα προσθέστε το σπανάκι. Σωτάρετέ το για μερικά λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις μαραθεί και μαλακώσει, αλατοπιπερώστε.
Βάλτε σε κάθε πιάτο 3-4 κουταλιές σπανάκι και από πάνω τοποθετήστε το ψάρι. Ρίξτε και λίγο ζουμάκι από το τηγάνι και προσθέστε χυμό λεμονιού κατά βούληση.
Καλή επιτυχία!