Κυριακάτικες βάφλες όλο νοστιμιά!
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν θα πρέπει κανείς να το παραλείπει, πόσο μάλλον τα παιδιά.
Κάτι παραπάνω από το καθημερινό, για ένα γλυκό Κυριακάτικο πρωινό!
Μπορείτε να συνδυάσετε τις βάφλες με ότι σας κάνει όρεξη , με φρούτα, άχνη ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
Υλικά
1 1/2 φλ. αλεύρι
2 κ.γλ. baking powder
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. κανέλα
2 αυγά
1 1/4 φλ. γάλα
1 κ.σ. ακατέργαστη ζάχαρη
6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. λιναρόσπορο θριμματισμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε αλεύρι, baking, αλάτι, κανέλα, λιναρόσπορο και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, την ζάχαρη, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.
Τα ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Βάζουμε τον χυλό είτε σε μηχανή για waffles (και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής μας), είτε στις βάσεις από σιλικόνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′-25′ στους 160° στον αέρα.
Καλή όρεξη!
Recipe + images via gfhappy.com