Μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι και τυριά
Το καλοκαίρι οι επιλογές που έχουμε στα φρούτα και τα λαχανικά είναι πραγματικά πολλές και γευστικές.
Μεταξύ αυτών και οι μελιτζάνες. Εκτός από τα κλασικά παπουτσάκια, επιχειρήστε να τις μαγειρέψετε γεμιστές με ρύζι και τυριά.
Ακόμα και αν κάποιος από την οικογένειά σας δεν τρώει τις μελιτζάνες, μπορεί να φάει το ρύζι που είναι πεντανόστιμο.
Υλικά
-3 μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες (φλάσκες)
-450 γρ. ρύζι ( της αρεσκείας σας)
-240 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
-240 γρ. μοτσαρέλα ( κομμένη σε κύβους)
-λάδι
-αλάτι
-μια σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
-Πλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε την ψίχα την οποία κρατάτε και κόβετε σε κύβους.
-Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το λάδι, το σκόρδο ( λιωμένο ή τη σκελίδα μόνο για να αρωματίσετε το λάδι), και την κομμένη σε κύβους μελιτζάνα. Σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Στο μεταξύ έχετε ετοιμάσει το ρύζι που το έχετε βράσει με φρέσκια ντομάτα, και το αναμειγνύετε με τις σοταρισμένες μελιτζάνες, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα.
-Σε ένα ταξί τοποθετείτε τις μελιτζάνες που έχετε καθαρίσει, ρίχνετε λίγο αλάτι και λάδι και τις ψήνετε στους 180ο για περίπου 40 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν προσθέτετε τη γέμιση, πασπαλίζετε με έξτρα παρμεζάνα και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά στους 180ο ( προσοχή να μην στεγνώσει τη γέμιση).
Καλή σας όρεξη
Φωτό: www.giallozafferano.it