Ψητές πατάτες hasselback με σκόρδο και τυρί
Στα περισσότερα παιδιά αρέσουν οι πατάτες. Αν όμως θέλετε να αποφύγετε τις τηγανιτές ή τις κλασικές του φούρνου, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις πατάτες hasselback.
Θα χρειαστείτε
• 10 παράτες μεσαίου μεγέθους
• 2 κουταλιές της σούπας λάδι
• αλάτι & μαύρο πιπέρι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κουταλάκι φρέσκο ή αποξηραμένο δεντρολίβανο
• 30 γρ. γραβιέρα
Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες, τις σκουπίζετε και τις χαράσσετε σε λεπτές φέτες ( προσοχή δεν τις κόβετε). Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, τις λαδώνετε με ένα πινέλο και τις αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όσο ψήνονται, ψιλοκόβετε το σκόρδο ( αν θέλετε το λιώνετε τελείως) και μαζί με το υπόλοιπο λάδι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τα ανακατεύετε τα υλικά καλά και τα απλώνετε σχολαστικά στις ζεστές πατάτες. Προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Μπορείτε να τις συνοδέψετε με στήθος κοτόπουλου ή με μια δροσερή σαλάτα.
Πηγή: www.eatsamazing.co.uk