Πανεύκολη και light σπιτική λεμονάδα
Καλοκαίρι και η σπιτική λεμονάδα, πέρα από τις θύμησες των παιδικών μας χρόνων, είναι και η πιο εύκολη και δροσιστική λύση για τις ζεστές μέρες.
Και είναι και γρήγορη ως συνταγή, αφού δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω, από ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού. Σωστά;
Στη συνταγή που σας προτείνουμε, σας δίνουμε κι ένα μικρό μυστικό για να μην «κάθεται» η ζάχαρη στο κάτω μέρος, ενώ – και το κυριότερο – είναι light.
Το μυστικό είναι να φτιάξετε ένα σιρόπι, και μετά να το ανακατέψετε με το χυμό λεμονιού. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Υλικά:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κούπα χυμό λεμονιού
*Αν τη θέλετε πιο γλυκιά προσθέτετε περισσότερη ζάχαρη και αν την προτιμάτε λιγότερο ξινή, βάζετε ¾ της κούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό, μέχρι να «δέσει» και να γίνει σιρόπι. Μετά το ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε νερό και πάγο. Εδώ, καθορίζετε εσείς την ποσότητα, αφού εξαρτάται από τη γεύση που προτιμάτε.
Καλή απόλαυση!