Εύκολο φιλέτο κοτόπουλο με κρασί Marsala

Το κοτόπουλο, κατά γενική ομολογία, είναι άνοστο. Ωστόσο, η συνταγή που σας προτείνουμε είναι νόστιμη, με το κρασί Marsala να απογειώνει τη γεύση. 

Εύκολο φιλέτο κοτόπουλο με κρασί Marsala

Επίσης, είναι εύκολη, light και θα τη λατρέψουν και οι μεγάλοι και οι μικροί του σπιτιού.

Υλικά:

¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο, στήθος

1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτάλι της σούπας βούτυρο

1 κούπα κομμένα φρέσκα μανιτάρια

½ κούπα κρασί Marsala

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Στη συνέχεια βάζουμε σε αυτό το φιλέτο κοτόπουλο και το ανακατεύουμε, να αλευρωθεί παντού. Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση, τσιγαρίζουμε το λάδι με το βούτυρο.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε από τη μία πλευρά για 2 λεπτά μέχρι αυτή να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμη, με την άλλη πλευρά. Μόλις πάρει χρώμα και αυτή προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Μέχρι δηλαδή, να δούμε ότι έχει ψηθεί το κοτόπουλο.

Καλή απόλαυση!!!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved