Εύκολη συνταγή για Μπανανόψωμο
Σου ακούγεται, κάπως, το μπανανόψωμο; Να ξέρεις ότι στις ΗΠΑ κάνει «θραύση» και είναι από τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων.
Και είναι εύκολη ως συνταγή. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, κι εμείς το μπανανόψωμο.
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κούπα βούτυρο
¾ κούπα καστανή ζάχαρη
2 αυγά
2 1/3 κούπες μπανάνες ώριμες λιωμένες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέστε διαδοχικά τα αυγά και τις μπανάνες. Χτυπάτε καλά το μείγμα. Μετά προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Μπορείτε, εναλλακτικά να το χτυπήσετε με το μίξερ σε χαμηλή σκάλα. Κατόπιν, ρίχνετε το μείγμα σε μία φόρμα και το αφήνετε να ψηθεί για 60 με 65 λεπτά. Για να δείτε, αν έχει γίνει, βυθίστε ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Το αφήνετε να κρυώσει και μετά το κόβετε.