Συνταγή για κοκκινιστό μοσχαράκι με ταλιατάλες

Το κοκκινιστό μοσχάρι εκτός από ρύζι μπορείτε να το συνοδεύσετε με ζυμαρικά.

Η πρότασή μας είναι να επιλέξετε ταλιατέλες οι οποίες με την γευστική σαλτσούλα του κοκκινιστού μοσχαριού είναι πραγματικά λαχταριστές

Θα χρειαστείτε:

• Ένα πακέτο ταλιατέλες
• 400 γρ. σπάλα μοσχαρίσια
• χυμό τομάτας ή 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
• 2 καρότα κομμένα σε φέτες
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 2 σκ. σκόρδο λιωμένες
• 60 ml ελαιόλαδο
• Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα ( αν δεν σας αρέσει δεν τη βάζετε)
• Ζάχαρη ( στη μύτη του κουταλιού)
• αλάτι, πιπέρι
• τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρέας, και στη συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα, τα καρότα, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει ( αν το βράζετε στη χύτρα θα χρειαστείτε λιγότερο χρόνο απ’ ότι στην κλασική κατσαρόλα). Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι με τις ταλιατέλες τις οποίες έχουμε βράσει σε καλά αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, προσθέτοντας λίγο τριμμένο τυρί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved