Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο

Όλοι σίγουρα λατρεύουν αυτό το φαγάκι. Νόστιμα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ρύζι και κρέμα αυγολέμονο.

Μπορεί σαν φαγητό να είναι λίγο μπελαλίδικο, πιστέψτε μας όμως, αξίζει τον κόπο να το φτιάξετε μιας και η γεύση του θα ανταμείψει τον κόπο σας. Σημειώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε και φτιάξτε τα νόστιμα γεμιστά κολοκυθάκια σας.

Υλικά:
20 κολοκυθάκια
8 κ.τ.γ ρύζι για γεμιστά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
για την κρέμα αυγολέμονο
4 κοφτές κ.τ.σ κόρν Φλάουρ
3 κρόκους αυγών
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
3 φλτζ. τσαγιού κρύο ζωμό από τα κολοκυθάκια που θα βράσετε
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.τ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλύντε καλά τα κολοκυθάκια σας. Με ένα κουταλάκι αδειάστε τα και αφήστε τα στην άκρη μέχρι να τα γεμίσετε.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τον κιμά με το ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι και συνεχίστε το σοτάρισμα. Προσθέστε το ρύζι, βάλτε 1 φλ. νερό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε μέχρι να χυλώσει η γέμιση ανακατεύοντας καλά.
Γεμίστε με ένα κουταλάκι τα κολοκυθάκια σας μέχρι τα 3/4 του ύψους τους και τοποθετήστε τα όρθια ή ξαπλωτά σε μια κατσαρόλα. Συμπληρώστε λίγο ελαιόλαδο και βάλτε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους. Σκεπάστε την κατσαρόλα με ένα πιάτο και απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄ μέχρι να σκάσει το ρύζι.
Μόλις είναι έτοιμα, σουρώστε το ζωμό που έχει η κατσαρόλα και κρατήστε τον για να φτιάξετε το αυγολέμονο.
Πώς θα φτιάξετε την κρέμα αυγολέμονο:
Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών και αναμιγνύετε το κορν Φλάουρ. Σιγά σιγά προσθέτετε τον μισό ζωμό που κρατήσατε από τα βρασμένα κολοκυθάκια σας, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα 2 1/2 φλιτζάνια ζεστό ζωμό και βράζετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Aποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρετε τα κολοκυθάκια σας με την κρέμα αυγολέμονο που φτιάξατε.

πηγή φωτογραφίας: justapinch.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved