Μμμμ.. λαχταριστή πρασοτυρόπιτα!
Είναι ένα ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες αλλά και νόστιμο κολατσιό για το σχολείο!
Ένας εύκολος και πολύ νόστιμος τρόπος για να φάνε τα παιδιά τα πράσα είναι τα συνδυάσετε με άλλα υλικά και τα φτιάξετε μια απίθανη πίτα!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας για πίτες
- 80 γραμμάρια
- 5 μεγάλα πράσα
- 6 αυγά
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 250 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
- 200 γραμμάρια μυζήθρα μαλακή κομματιασμένη με πιρούνι
- 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα πράσα. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε τα 80 γρ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα πράσα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν διάφανα, για 6ʼ-7ʼ περίπου. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Χτυπάτε τα 5 αυγά και τα αναμειγνύετε με το γιαούρτι. Προσθέτετε το μείγμα στα πράσα μαζί με τα τυριά και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί. Τοποθετείτε πρώτα δύο φύλλα στον πάτο του ταψιού, αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν. Τα αλείφετε με βούτυρο. Απλώνετε λίγη γέμιση ομοιόμορφα επάνω στο δεύτερο φύλλο. Στρώνετε κατόπιν το τρίτο φύλλο, αφήνοντας και πάλι τις άκρες να προεξέχουν. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά της γέμισης και τα φύλλα. Στο τέλος γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν. Αλείφετε την πίτα με βούτυρο και το έκτο αυγό χτυπημένο με λίγο νερό ή γάλα. Την ψήνετε 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: greekcook