Απίθανα γλυκά καλτσόνε
Είναι ότι πρέπει να το πρωινό του Σαββατοκύριακου που όλη η οικογένεια απολαμβάνει μαζί το πρωινό της γεύμα. Φτιάξτε μίνι γλυκά καλτσόνε με γέμιση μερέντα και περάστε ένα γλυκό Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλυτζ. γάλα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 κάψουλες βανιλίνη
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 αυγό
- μερέντα
- μπισκότο, τριμμένο σε πούδρα
- φουντούκι, τριμμένο σε πούδρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα, τη βανιλίνη και τα ανακατεύουμε απαλά. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο ελαφρώς, χωρίς να τα κάψουμε. Πρέπει να είναι χλιαρά για να μην κάψουμε τη μαγιά. Τα ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι μαζί με το αλάτι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε για 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο. Πιάνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε. Κόβουμε με κουπ πατ σε σχήμα στρογγυλό, αλείφουμε με βούτυρο, βάζουμε λίγη μερέντα, λίγο μπισκότο και λίγο τριμμένο φουντούκι και το κλείνουμε. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με γάλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20' ή μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγουν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο.
Πηγή: gastronomos