Τραγανές baby πατάτες με παρμεζάνα - Εύκολες και νόστιμες
Αυτές οι μικρές, τραγανές και νόστιμες πατατούλες είναι μοναδικές.
Έχουν μια ιδιαίτερη γεύση καθώς η παρμεζάνα και τα μυρωδικά λιώνουν κάτω από τις baby πατάτες, δημιουργώντας μια απολαυστική κρούστα. Δοκιμάστε τις και θα μας θυμηθείτε.
Υλικά
Πατάτες baby 750 γρ.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν έξτρα 2 κουταλιές για το ψήσιμο
Μείγμα παρμεζάνας
1/2 φλιτζάνι ( 50 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη ή θυμάρι
1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμένετε το φούρνο στους 200 C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το μείγμα παρμεζάνας.
Σ’ ένα πιρέξ ή σ’ ένα ταψάκι το οποίο το έχετε λαδώσει καλά, απλώνετε το μείγμα παρμεζάνας με ένα κουτάλι και τοποθετείτε τις πατατούλες με τη σειρά, τη μία δίπλα στην άλλη, πιέζοντας σταθερά.
Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε με επιπλέον λάδι τις πατάτες και στη συνέχεια να τις αλατίσετε.
Ψήνετε για 35 - 40 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακές οι πατάτες και να έχει δημιουργηθεί κρούστα στη βάση του πιρέξ.
Όταν ψηθούν, τις βγάζετε προσεκτικά με μια σπάτουλα και τις σερβίρετε ανάποδα με μια σάλτσα της αρεσκείας σας.
Πηγή: http://www.recipetineats.com