Ψητά μανιτάρια με σκόρδο και θυμάρι - Έτοιμα στο λεπτό

Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, δεν θα πρέπει να παραλείψετε αυτή τη συνταγή. Είναι απλή ξαι πραγματικά πολύ νόστιμη. Το μυστικό είναι να μην στεγνώσουν τα μανιτάρια στο φούρνο, αλλά να διατηρήσουν τους χυμούς από το βούτυρο και το λεμόνι.

Θυμηθείτε ότι τα μανιτάρια είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένο λίπος, νάτριο και καθόλου χοληστερίνη. Επίσης, είναι πλούσια πηγή διαιτητικών ινών και βιταμινών όπως βιταμίνη C, βιταμίνες συμπλέγματος Β, σίδηρο αλλά και σελήνιο.

Υλικά

• 400 γρ. μανιτάρια (8 κομμάτια)
• 3 κουταλιές της σούπας ( 50 γρ.) βούτυρο
• 1 μεγάλο σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• Αλατοπίπερο
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1/2 λεμόνι
• Φρέσκα φύλλα από θυμάρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C . Τοποθετείτε τα μανιτάρια σε ένα μεσαίο, σχετικά βαθύ, ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο και το σκόρδο και μ’ ένα πινέλο πασπαλίζετε με το μείγμα τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το λάδι και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή, τα μανιτάρια δεν πρέπει να στεγνώσουν στο ψήσιμο. Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τα σερβίρετε με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ψημένες τραγανές πιτούλες.

Πηγή: www.recipetineats.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved