Κέικ λεμονιού - συνοδεύστε το με παγωτό και θα μας θυμηθείτε

Ελαφρύ, υγρό και απόλυτα γευστικό. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

Για εσάς που θέλετε ένα διαφορετικό κέικ, σας έχουμε την ιδανική συνταγή. Κέικ λεμόνι. Απίστευτα γευστικό, που απογειώνεται, αν το συνδυάσετε με μία μπάλα παγωτό. Εξάλλου, είναι μία ελαφριά επιλογή, που δεν θα «βαρύνει», αν συνδυαστεί με παγωτό.

Υλικά

Για το κέικ
7 αυγά, χωριστά οι κρόκοι με τα ασπράδια
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κούπες ζάχαρη
3 κ.γ. baking powder
1 κ.γ αλάτι
¾ της κούπας νερό
½ κούπα ελαιόλαδο
4 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια


Για το γλάσο
1/3 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κούπες ζάχαρη άχνη
4 ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Λίγο αλάτι
¼ κούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζετε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, και το αλάτι.
Με ένα σύρμα χτυπάτε τους κρόκους αυγών, το νερό, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
Ρίχνετε το μείγμα στο άλλο με το αλεύρι και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Κατόπιν, χτυπάτε στη μεσαία σκάλα τα ασπράδια αυγών και το ρίχνετε στο μείγμα
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε στη χαμηλή σκάλα για 50 – 55 λεπτά
Βγάζετε το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει για 1 ώρα

Για το γλάσο λεμονιού

Σε ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει λείο. Μετά το απλώνετε πάνω στο κέικ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved