Μπισκότα Γεμιστά: Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, για το σχολείο, το γραφείο, το καφέ, το πρωινό
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κολατσιό στο σχολείο και όχι μόνο!
Υλικά:
225 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμ. βρώμη ,αλεσμένη
200 γραμ. μαργαρίνη
125 γραμ. άχνη ζάχαρη
1 αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
μαρμελάδα βερύκοκο για τη γέμιση ή μαρμελάδα της αρεσκίας σας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέστε την μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψει και κοσκινίστε το αλεύρι και την αλεσμένη βρώμη μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια μέχρι να αποκτήσει λεία και λίγο κολλώδες υφή.
(Σε περίπτωση που είναι πολύ κολλώδες προσθέστε λίγο αλεύρι)
Ανοίξτε το ζυμάρι με ένα πλάστη χρησιμοποιώντας πάνω και κάτω αντικολλητικό χαρτί και κόψτε με κουπ-ατ σε σχήματα της αρεσκείας σας.
Στα μισά από αυτά δημιουργείστε εσώγλειφα σχήματα)
Ψήστε για αρχή 5' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
Στη συνέχεια αλείψτε τα μισά μπισκότα με μαρμελάδα και σκεπάστε με τα υπόλοιπα και ψήστε για 10 λεπτά στους 160ο C ώστε να γλασάρει η μαρμελάδα.
Tips
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και πούδρα ξηρών καρπών στην μισή ποσότητα της βρώμης
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη για ακόμα πιο υγιεινή απόλαυση
- Για ακόμα πιο υγιεινή απόλαυση φτιάξτε της δικής σας άχνη, αλέθοντας καστανή ζάχαρη στον πολυκόφτη
Καλή σας Απόλαυση!
Κυριάκος Μελάς
Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με στο Kiriakos Melas , στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr