Καυτερό κοτόπουλο με ελιές και λεμόνι: Η φθινοπωρινή μας πρόταση

Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε φάση, που αποσύρουμε τα καλοκαιρινά και φέρνουμε τα χειμωνιάτικα. Φρεσκάρουμε τις κουβέρτες, πλένουμε τα χαλιά κι ετοιμαζόμαστε για τις κρύες μέρες και νύχτες που θα έρθουν.

Καυτερό κοτόπουλο με ελιές και λεμόνι: Η φθινοπωρινή μας πρόταση

Μαζί με τα παραπάνω, ας «κατεβάσουμε» και κάποιες πιο χειμωνιάτικες συνταγές – βάλσαμο για το κρύο. Μία από αυτές και το καυτερό κοτόπουλο με ελιές και λεμόνι. Μία άκρως γευστική πρόταση και σίγουρα πιο χειμωνιάτικη. Εύκολη στην εκτέλεση της, δεν θα σας πάρει περισσότερο από μισή ώρα για να τη φτιάξετε. Η τέλεια επιλογή και για τα χειμωνιάτικα σαββατόβραδα, που θέλετε να αράξετε στο σπίτι και να χουχουλιάσετε.

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κ.γ αλάτι
2 λεμόνια. Το ένα κομμένο σε 8 λεπτές φέτες και το άλλο το στύβετε και παίρνετε το χυμό
1 κ.σ πάπρικα
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ τριμμένο τζιντζερ
Ζωμός κοτόπουλου
4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
Πράσινες ελιές

Εκτέλεση

Σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα

Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί. Κατόπιν, ρίχνετε τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.

Αλατίζετε το κοτόπουλο και το προσθέτετε στο τηγάνι ή την κατσαρόλα. Προσθέτετε και τις φέτες λεμονιού με τις ελιές. Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και σκεπάζετε.

Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να δείτε, αν έχει γίνει το κοτόπουλο.

tip Αν θέλετε μπορείτε να το συνοδεύεστε με μπρόκολο ή ρύζι

Πηγή: weelicious.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved