Γλυκοπατάτες με σιρόπι πορτοκαλιού
Οι γλυκοπατάτες δεν είναι τόσο δημοφιλείς, όσο οι κοινές πατάτες, όμως, είναι μία ιδιαίτερα θρεπτική τροφή, με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.
Θρεπτικές και πλούσιες σε πολύτιμες βιταμίνες, οι γλυκοπατάτες μπορούν να καταναλωθούν ποικιλοτρόπως, ενώ αποτελούν το ιδανικό σνακ. Μάλιστα, έχουν την ίδια σχεδόν γεύση με το κάστανο.
Μαγειρεύονται εύκολα και υπάρχουν πολλοί τρόποι μαγειρέματος. Είτε ως συνοδευτικό σε μία συνταγή είτε ως σνακ, κρύα ή ψητή, με μέλι, με σιρόπι ή σκέτη, η γλυκοπατάτα είναι ιδανική επιλογή, που σας δίνει ενέργεια και δε φουσκώνει, αφού είναι εύπεπτη.
Σας προτείνουμε τις γλυκοπατάτες σε μία ιδιαίτερα γευστική συνταγή, που θα σας ενθουσιάσει. Και θα σας γλυκάνει.
Υλικά
2 γλυκοπατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
½ κούπα καστανή ζάχαρη
¼ κούπα χυμό πορτοκαλιού
¼ κούπα βούτυρο
Εκτέλεση
Ψήνετε τις γλυκοπατάτες στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει το σιρόπι. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε για λίγα λεπτά.
Προσθέτετε τις γλυκοπατάτες και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά