Αφράτα pancakes χωρίς γλουτένη, με παντζάρι και μπανάνα

Κυριάκος Μελάς

Τα αγαπημένα pancakes μικρών και μεγάλων στην άκρως υγιεινή και θρεπτική εκδοχή τους!

Ένα γλυκό σνακ χωρίς γλουτένη και ζάχαρη, πλούσιο σε κάλιο με τις ευεργετικές ιδιότητες του παντζαριού!
Τα αγαπημένα pancakes μικρών και μεγάλων στην άκρως υγιεινή και θρεπτική εκδοχή τους!

Ιδανικά με το παντζάρι ταιριάζει το άρωμα φράουλας!Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα που πωλούν βότανα,φυσικά εκχυλίσματα κλπ.!

ΥΛΙΚΑ
• 3 μέτρια παντζάρια βρασμένα
• 1 μέτρια μπανάνα
• 350 γραμμάρια βρώμη αλεσμένη
• 3 αυγά
• 250 γραμμάρια γάλα
• 1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
• 1/3 κουταλάκι του γλυκού σόδα
• 6 κουταλιές της σούπας μέλι
• 2-3 σταγόνες εκχύλισμα/άρωμα φράουλα (essense) ή 3 βανιλίνες

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι (250γραμμαριων)
• 2 κουταλιές της σούπας μέλι
• 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
• μαρμελάδα βατόμουρο και φρέσκα κόκκινα φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ αλέστε το παντζάρι και την μπανάνα,μαζί με το γάλα και την σόδα.
Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά,το μέλι,την βανίλια.
Ανακατέψτε την αλεσμένη βρώμη με το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε το στο παραπάνω μείγμα.
Ψήστε τα pancakes σε μέτρια φωτιά σε ελαφρός λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι από τη μια πλευρά και μόλις αρχίσουν να κάνουν φουσκάλες γυρίστε από την άλλη πλευρά ίσα ίσα να ψηθούν.(Ελαφρά!!Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα!)
Φτιάξτε ένα γρήγορο frosting αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι,το μέλι και το τυρί κρέμα.
Σερβίρετε τα pancakes προσθέτοντας την κρέμα γιαουρτιού σε στρώσεις και τελειώστε με λίγο μέλι ή μαρμελάδα βατόμουρο ή κόκκινων φρούτων και φυσικά κόκκινα φρέσκα φρούτα!

Καλή Όρεξη!
Κυριάκος Μελάς

Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με
στο Kiriakos Melas , στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved