Κρεατόσουπα με λαχανικά για τις κρύες μέρες
Το κρύο ήρθε και θα μείνει. Και είναι μία καλή ευκαιρία να «κατεβάσουμε» και τις χειμωνιάτικές μας συνταγές.
Και μία αγαπημένη συνταγή όλων, μικρών και μεγάλων, είναι η κρεατόσουπα. Δείτε την στην πιο θρεπτική εκδοχή της, με λαχανικά εποχής, που είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμη και για τα παιδιά. Εύκολη, νόστιμη και ο, τι πρέπει για το κρύο. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ζητείστε να είναι για σούπα)
3 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κύβους
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
Μαϊντανός
Σέλινο
1 πράσο
1 κρεμμύδι μεγάλο ολόκληρο
Ζωμός βοδινού
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια, τα πλένουμε καλά, τα ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας, για να φύγουν τα υγρά και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ζεστό νερό και το βράζουμε. Στο μεσοδιάστημα, ξαφρίζουμε το κρέας. Μόλις βράσει καλά το μοσχάρι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να βράσουν και σβήνουμε.
Διαβάστε επίσης
Μοσχαράκι σούπα με πατάτα και λαχανικά
Λαχταριστή σούπα λαχανικών βελουτέ με χωριάτικο λουκάνικο από τον Γιώργο Γεράρδο