Κρέμα μπουγάτσας σε τραγανές φωλιές από σφολιάτα!
Είναι ιδανικό για ένα πλούσιο πρωινό ενώ τρώγεται ευχάριστα και σαν απογευματινό σνακ! Γεμιστές τραγανές φωλιές με απαλή γέμιση από κρέμα μπουγάτσα.
Απλά συναρπαστικό και πολύ εύκολο! Δείτε τη συνταγή:
- σφολιάτα
- 4 κούπες γάλα
- 1/4 κούπας βούτυρο
- 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κρόκοι
- βανίλια
- 2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
- άχνη και κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό. Ρίχνουμε το γάλα, που έχουμε ζεστάνει καλά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά. Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τη βανίλια και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια, τόσο ώστε να χωράνε σε ταψάκι για muffins και τα τοποθετούμε μέσα προσεκτικά, γεμίζουμε με κρέμα και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Μόλις τα βγάλουμε και κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.